Tim Pallis' religionsfilosofiske arkiv: (Siden er under opdatering! oktober 2020.)

 

Arkiver  

   

  

Introduktion til Tim Taigu Pallis's religionsfilosofiske arkiv

Taigu er det kinesiske og japanske navn, som jeg har fået af min japanske zen mester. Der var kendte zen mestre både i Kina og Japan, som havde dette navn.

Arkivet omfatter artikler, små som store, som jeg i de sidste 30 år har skrevet. Nogle af dem har tidligere været udgivet i tidsskrifter, bøger, aviser og alternative medier. Men det meste har aldrig været publiceret.

Jeg har inddelt materialet i følgende 14 emne verdener:

1. Buddhisme, som omfatter den historiske tradition, tekster, religionsfilosofiske analyser og min egen forståelse af denne dharma.

2. Zen buddhisme, som omfatter den historiske tradition, tekster, religionsfilosofiske analyser, zen træning, og min egen livslange træning i zen praksis og mødet med et række zen mestre og lærere i Japan.

3. Zazen Roku. Zen journalerne. Redigeret af Tim Pallis & Torsten Olafsson © 2009-2011. Design & layout: Torsten Olafsson - www.torstenolafsson.dk

4. Zen æstetik, som indeholder min bog Zen Æstetik, udgivet på Forlaget Taigu. Werks Grafiske Hus 2017, Layout & sats Ulla Conrad. Derudover forskellige foredrag om zen æstetik, te kulturen, japanske haver og udstillinger.

5. Boganmeldelser og boglister omfatter nogle buddhistiske boganmeldelser og den litteratur jeg har læst om buddhisme, zen buddhisme og zen æstetik.

6. Kyoto er forskellige rejsebeskrivelse for Kyoto besøgende.

7. Advaita Vedanta indeholde nogle artikler om indisk mystik og den ikke-dualistiske erkendelse.

8. Den spirituelle ateisme, som er et andet ord for mystik eller "den evige filosofi" indeholder forskellige artikler om den spirituelle ateisme eller mystikken i verdensreligionerne. (Under udgivelse som bog)

9. Hellenistiske mysterier omhandler artikler som kaster lys over græsk-romersk og alexandrinsk spiritualitet og gnosis.

10. Jødisk og kristen spiritualitet omhandler artikler om jødisk og kristen mystik og spiritualitet. Der er paralleller til buddhismen og noget om gnostikerne.

11. Islam indeholder forskellige artikler om islams historiske udvikling og forholdet mellem ortodoks shariah islam og sufismens historie og spiritualitet. Der er islamkritiske debat indlæg og artikler, som kaster lys over islams indflydelse på europæisk kultur i vor tid.

12. Frankfurterskolens kulturmarxisme indeholder en række artikler om de marxistiske rødder til politisk korrekthed, kulturrelativisme, multikultur og identitetspolitik.

13. Læserbreve og korte indlæg er en kaskade af indlæg fra kulturdebatten.

14. Forskellige artikler omhandler artikler fra mit liv som ikke specielt handler om religionsfilosofiske emner.


        

 

Home | Nyheder | e-Ukrudt | Links | Arkiver

 Copyright © Tim Pallis
Sidst opdateret:
11-10-2020 16:15:00